Buča je zelenjava, ki nas lahko na različne načine hrani celo zimo, pomembno je le, da jo pravi čas poberemo in primerno skladiščimo. Sama jo največkrat pripravim v juhi ali pečici, ker pa jih imam letos res veliko, sem si izmislila recept za to omako, ki nam letošnjo zimo na domačih testeninah res tekne.
Za osebe potrebujemo:
- 400 g buče
- 2 dcl smetane za kuhanje
- 1 dcl vode
- 2 stroka česna
- muškatni orešček
- sol
Navodila za pripravo:
Bučo očistimo, jo narežemo na kose in jo v pečici pečemo 30min pri 180°C. Sama sem uporabila hokaido bučo.
Skuhamo testenine po navodilih iz embalaže, če pa uporabimo sveže jih v vreli vodi pokuhamo cca 3 minute.
Na olju na hitro popražimo česen, da zadiši, mu dodamo pečeno bučo, 1 dcl vode in 2 dcl smetane za kuhanje.
Vse sestavine z paličnim mešalniko zmešamo do gladkega.
Dodamo malo muškatnega oreška in soli ter omako primešamo h testeninam.