Objave

Vsebina


Permakulturni vrt, Vrtiljak časa
Sezonsko prehranjevanje, Vrtiljak časa
Permakulturne kokoši, Vrtiljak časa
25 februarja, 2020

Testenine z bučno omako

Buča je zelenjava, ki nas lahko na različne načine hrani celo zimo, pomembno je le, da jo pravi čas poberemo in primerno skladiščimo. Sama jo največkrat […]
13 februarja, 2020

Hotel za žuželke

Hotel za žuželke je gnezdišče za človeku koristne opraševalce in uničevalce manjših škodljivih insektov na vrtu in sadovnjaku. Je permakulturni element, ki ga vnesemo v svoj […]
11 februarja, 2020

Kokoši pozimi

“Kokoši lahko zimo preživijo zunaj (ves dan in noč)  brez večjih težav, tudi ko se temperature gibljejo vse do -10 °C ali več.” V zapisanem prispevku […]
6 februarja, 2020

Permakulturni vrt

Permakulturni vrt je trajnostni in samozadostni vrt, ki ga upravljamo sonaravno po načelih in etikah osnov permakulture. Za svoj vrt ne želim trditi, da je 100% […]
3 februarja, 2020

Proseni narastek z bučo in jabolki

Navodila za pripravo: Olupimo in naribamo 1 jabolko (na večje reže) in bučo (na manjše reže). V posodo dodamo še 3 žlice medu, dan prej namočeno […]
27 januarja, 2020

Kokoši v permakulturi

Permakultura vidi kokoši kot eno izmed velikih povezovalnih niti v kmetijstvu oziroma sistemu, ki je osnovan na ideji opazovanja, povezovanja in sodelovanja med naravo in človekom. […]
24 januarja, 2020

Krompirjev golaž s korenjem in šampinjoni

Navodila za pripravo: Krompir in korenje olupimo in ju narežemo na majhne koščke. Na olju spražimo čebulo, dodamo sladko papriko in dve žlici paradižnikove mezge, na […]
20 januarja, 2020

Permakultura v nas

Permakultura smo mi in ona je del nas. Je »prostor« kjer se dimenzije sveta spremenijo in postanejo drugačne. V tem prostoru vidimo čas kot sonce in […]
15 januarja, 2020

Domača semena

Seme je vir življenja. Je najbolj popoln in skrbno izoblikovan del rastline s pomočjo katerega si rastlina zagotovi nadaljevanje življenja. Če je imela rastlina sonaravno oskrbo […]
7 januarja, 2020

Prebranec

Prebranec je ena izmed tipičnih zimskih jedi v naši kuhinji, katero imamo vsi radi. Pri pripravi je seveda najbolj pomembno, da fižol namočimo veliko prej, da […]
24 decembra, 2019

V objemu topline: božič 2019

Včeraj je minilo 3 mesece odkar se je rodil naš Vrtiljak časa. 🎠 Preživeli smo svoj prvi letni čas in iz tople jeseni prešli v mirno zimo. ❄️ Sončev obrat […]
23 decembra, 2019

Pečena zelenjava iz pečice

Začela se je zima in z njo priprave zimske zelenjave iz vrta in ozimnice. Pečena zelenjava iz pečice je ena izmed naših najljubših zimskih jedi. Je […]