Jesen je bila letos zelo radodarna s svojo toploto in nam postregla s celo košaro dobrot. Ena izmed najuspešnejših zelenjav na našem vrtu je bil pri nas brokoli. Pripravili smo ga že na sto in en način. Sama ga najraje jem juhi ali zelenjavnem narastku, s tem receptom pa je dobil novo najljubšo preobleko. Topla jesen je letos zelenjavo še dodatno posladkala s sončnimi žarki. Naj vas ti skozi ljubečo pripravljeno jesensko jed pogrejejo po celem telesu.
Navodilo za pripravo:
1. Krompir olupimo in ga narežemo na kocke želene velikosti ter razdelimo brokoli na manjše dele. Skupaj ju 10 minut kuhamo v osoljeni vodi ter nato precedimo, da se znebimo odvečne vode.
2. V manjšem lončku stopimo maslo, mu počasi primešamo moko in dolijemo mleko ter poskrbimo, da dobimo gosto homogeno zmes. Na koncu dodamo še sol, poper in muškatni orešček.
3. V namaščen pekač (steklen/lončen) najprej stresemo krompir in brokoli ter vse skupaj prelijemo s pripravljeno polivko iz masla, moke in mleka.
4. Očistimo orehe, jih s pomočjo noža razdelimo na manjše koščke ter jih posujemo po jedi.
5. Kot zadnje na vrh dodamo moccarelo ter jed pečemo v pečici 30 minut pri 180 stopinjah Celzija. Mi smo si zraven te slastne jedi privoščili še veliko skledo solate, radiča in naribanega zelja.
Z ljubeznijo,