Ajdove kaše v otroštvu nismo jedli, zato sem jo prvič poskusila šele v času študija. Nad njenim okusom sem bila popolnoma navdušena in prav spomnim se kako je bila v tistem času na mojem jedilniku skoraj vsak dan. Še danes jo zelo rada pripravim na različne “slane” načine. Pred dnevi pa sem jo prvič pripravila na “sladek” način in ponovno sem popolnoma navdušena nad sladko ajdovo kašo z jabolki in orehi. In ne morem verjeti, da tega nisem poskusila že prej. Jutri bo potekal projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki nas spodbuja, da pomislimo na naš način prehranjevanja, kakšno hrano izbiramo, pripravljamo in kaj jemo. Predvsem pa vzpodbuja uporabo in vključevanje lokalnih in ekoloških surovin pri pripravi naših vsakdanjih obrokov. Tega načela se pri pripravi obrokov sama držim vsak dan in danes tudi vas povabim, da si jutri pripravite zdrav slovenski zajtrk. Morda pa se bo na vašem krožniku znašla ravno ajdova kaša z jabolki in orehi.
Navodila za pripravo:
Z ljubeznijo,